Džaferović stigao u Albaniju: Svečani doček, a zatim sastanci (FOTO)

Vijesti 05. okt 202009:57 > 10:02
Anadolija

Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) stigao je u zvaničnu posjetu Republici Albaniji.

Ispred predsjedničke palate upriličena je ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje ga je dočekao Ilir Meta, predsjednik Republike Albanije.

Nakon toga slijedi tete-a-tete sastanak Džaferovića i Mete, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti Džaferović i Meta.

Džaferović će se sastati i s Edijem Ramom, premijerom Albanije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH će posjetiti i Groblje narodnih heroja i položiti cvijeće na spomen-obilježje “Majka Albanija”.

Džaferović će boraviti i u Kodžasu i Boraki u okrugu Drač, gdje će se sastati s Bošnjacima koji u velikom broju žive na tom području.

Albanski predsjednik Meta će u čast Džaferovića upriličiti i svečanu večeru u predsjedničkoj palati “Brigada”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u utorak će se sastati Gramosom Ručijem, predsjednikom Parlamenta Republike Albanije. Planiran je i susret s Erionom Veliajom, gradonačelnikom Tirane koji će predsjedavajućem Predsjedništva BiH uručiti Ključ grada Tirane, ističu iz Predsjedništva.

Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)
Anadolija (AA)

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad