Pritvor zbog nezakonitog prijavljivanje birača iz inozemstva

Vijesti 05. okt 202015:06 > 15:09
Ilustracija

Postupivši po prijedlogu Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, nadležni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor S.B. (29) iz tog grada, osumnjičenom da je u zadnjih mjeseca dana pribavio i iskoristio osobne dokumente više osoba tako što ih je bez njihovog znanja prijavio za glasovanje izvan BiH.

Pritvor S.B., protiv kojega je otvorena istraga zbog kaznenih djela pripremanja kaznenog djela i krivotvorenja isprave, određen je zbog opasnosti da bio mogao utjecati na svjedoke i suučesnike, izvijestili su iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Pod nadzorom Tužiteljstva, Policija Distrikta je prije tri dana izvršila pretrese osumnjičenog, stana, motornog vozila i mobilnog telefona koje koristi. Pronađeni predmeti i dokazi su od njega oduzeti kako bi se koristili u daljnjem tijeku kaznenog postupka, a osumnjičeni je bez odlaganja lišen slobode.

S obzirom na to da je doveden u prostorije Tužiteljstva, tužitelj ga je ispitao i odmah predložio nadležnom sudu da mu se odredi pritvor, usljed opasnosti da će utjecati na svjedoke i suučesnike.

Postupajući po tom prijedlogu, Osnovni sud Distrikta danas je odredio pritvor osumnjičenom u trajanju od jednog mjeseca.

Osumnjičeni može izjaviti žalbu na tu odluku suda koja ne odlaže njezino izvršenje.

Kazneni zakon Brčko distrikta BiH za pripremanje kaznenog djela i krivotvorenje isprave propisuje novčanu kaznu ili kaznu zatvora do tri godine, navode iz Tužiteljstva Distrikta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad