Akcija FUP-a u Sarajevu, ima uhapšenih

Vijesti 06. okt 202015:45 > 15:48
N1

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su danas u nastavku akcije kodnog naziva "Lipa" dva lica iz Sarajeva, osumnjičena za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.H. /41/ i T.H. /46/, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U okviru navedenih aktivnosti, a na osnovu naredbe Opštinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog objekta na području opštine Centar – Sarajevo, koji koriste osumnjičene osobe.

Tom prilikom pronađena je materija koja izgledom asocira na opojne droge amfetamin i kanabis, vaga za precizno vaganje, pribor za konzumiranje opojne droge, ručna bomba, okvir i određena količina municije za vatreno oružje, mobilni telefoni i SIM kartice, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije, u zakonskom roku biti predati na dalju nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

U okviru ove višemjesečne istrage u prethodnom periodu uhapšeno je deset lica protiv kojih je Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navedeno je u saopštenju.

Akcija “Lipa”, koja je započeta 7. jula, sprovodi se pod nadzorom tužilaštva Kantona Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad