Državljani BiH krijumčarili migrante, jedno vozilo sletjelo u kanal

Vijesti 07. okt 202012:07 > 12:12
Fena

Radeći na sprečavanju nezakonitih prelazaka državne granice, službenici Jedinice granične policije Gradiška i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška Granične policije BiH, 7. oktobra oko ponoći, spriječili su krijumčarenje 12 osoba afroazijskog porijekla na području Gradiške, prenosi Anadolija.

Migrante su krijumčarila dvojica državljana Bosne i Hercegovine i to u dva vozila. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozač Škode, bh. nacionalnih oznaka, oglušio se o naredbe policijskih službenika i dao u bijeg, dok je drugo vozilo, Renault na kojem su bile različite bh. registarske oznake, sletjelo s puta i zatečeno u kanalu.

U cilju pronalaska osoba i zaustavljanja Škode o događaju su obaviješteni i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su osumnjičene državljane BiH zaustavili na području opštine Novi Grad i zadržali do dolaska pripadnika Granične policije BiH. 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “krijumčarenje osoba”, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH, prema čijoj su naredbi osumnjičeni lišeni slobode.

Ilegalni migranti nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru sa službenicima JGP Gradiška izjavili su da dolaze iz Pakistana. U toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad