CIK zabranio učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima

Vijesti 07. okt 202015:12 > 15:16
N1

Centralna izborna komisija je u okviru svojih nadležnosti, a koje se tiču praćenja objava na društvenim mrežama i YouTube kanalima, pokrenula postupak o utvrđivanju odgovornosti stranke Ujedinjena Srpska - zbog sumnje da je prekršila Izborni zakon BiH, potvrđeno je danas na sjednici CIK-a.

Oni su ovaj prijedlog poslali na izjašnjenje – a stranka kojom rukovodi Nenad Stevandić se izjasnila da objavljeni spot nije dio predizborne kampanje, nego poziv političarima i strankama da se ujedine. Iz US tvrde da to nije kršenje Izbornog zakona, saopšteno je na sjednici CIK-a.

Članovi CIK-a su konstatovali da je ova stranka već ranije sankcionisana, te da su i nakon toga nastavili sa objavljivanjem spornih sadržaja.

Predloženo je da im se poništi ovjera za učešće na Lokalnim izborima 2020. godine, a Nenadu Stevandiću izrekne i novčana kazna od 10.000 KM. Budući da nije bilo prijavljenih za raspravu, konstatovano je da je ovaj prijedlog usvojen jednoglasno.

Stevandić je koncem septembra za N1 rekao kako su nakon spota dobili mnogo podrške koja je mnogo veća od svih ružnih komentara. Istakao je kako je to 7. ili 8. spot koji su uradili te da do ovog nikome ništa nije bilo sporno. Kompletan razgovor pročitajte ovdje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad