Nikšić: SDP u Doboju odlučio podržati SNSD-ovog kandidata

Vijesti 07. okt 202015:56 > 15:59
Nermin Nikšić (N1)

Predsjednik Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić odbacio je navode kako su SDP i SNSD sklopili koaliciju u Doboju, ali je potvrdio kako je lokalni odbor SDP-a odlučio podržati kandidaturu SNSD-ovog Borisa Jerenića za gradonačelnika ovog grada.

Nikšić je na zvaničnoj Facebook stranici ponovi stav SDP-a kako ova stranka ne želi koalirati sa vladajućim strankama.

“U Doboju na izbore izlaze u koaliciji SDP i HS. Koalicija SDP i HS nema kandidata za gradonačelnika. Suočeni sa izborom između dva kandidata, SNSD i SDS, rukovodstvo koalicije SDP – HS na lokalnom nivou u Doboju odlučili su podržati kandidata Borisa Jerenića, o čemu su potpisali sporazum. Kako je to vidljivo i iz sporazuma, ne radi se ni o kakvom koalicionom sporazumu SDP-a i SNSD-a, ali je potpuno tačno da je podržan kandidat SNSD–a”, napisao je prvi čovjek SDP-a.

Dodao je kako u SDP BiH odluku o kolacijama donose organi SDP, “što ovdje nije bio slučaj”.

“Zbog toga želim jasno istaknuti da se ne radi ni o kakvoj koaliciji SDP-a i SNSD-a. Pošto je sporni sporazum potpisan bez odluke i znanja organa odluku o sankcijama donijet će kao i u drugim sličnim situacijama organi SDP-a BiH. Ono što je definitvno, mi u SDP-u, nećemo dopustiti da greška koju je napravila jedna lokalna organizacija prikrije stvarnu koaliciju SNSD-a, SDA i DF-a”, zaključio je Nikšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad