Špirić za N1: Ovakvu atmosferu nisam vidio od Dejtona

Vijesti 07. okt 202017:53 > 17:56
N1

Nikola Špirić, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, rekao je za N1 da mu je besmisleno komentarisati američku crnu listu na kojoj se i sam nalazi. Rekao je da atmosferu kreiranu usljed brojnih komentara na izborne prevare - nije vidio od Dejtona.

Nikola Špirić, podsjećamo, imenovan je nedavno za člana Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

”Meni postaje besmisleno da svako izvjesno vrijeme komentarišem crnu listu i nepostojeće optužnice. Ja sam čovjek koji poštuje snagu i stavove Sjedinjenih Američkih Država, ali moram da poštujem i odluke institucija zemlje u kojoj živim. Recite mi da li je u koliziji sa zakonom. Želim da kažem da mi je besmisleno i bespredmetno da to objašnjavam. Mislim da je ovo pitanje za jedan i drugi dom i da nema nijedne zakonske prepreke da se to desi. Postoji mogućnost da mi koji se bavimo politikom, da napravimo grešku, to je politička sankcija koju Amerika donosi i ja to ne mogu da mijenjam. Ne mogu ni oni koji kritikuju”, rekao je Špirić za N1.

Mislim da ima mnogo prostora za rad te Komisije”, dodao je on.

Na pitanje da li će lokalni izbori u Bosni i Hercegovin biti fer i pošteni, gost N1 rekao da se stvara atmosfera koja nije dobra.

”Bojim se da se mjesec dana pred zvanično otvaranje kampanje stvara jedna atmosfera koju nisam vidio od Dejtona do danas. Mislim da to nije dobro i da neće vratiti povjerenje građana u izborni proces”, naglasio je Špirić i pozvao institucije da rade svoj posao i provjere biračke spiskove.

Odluku CIK-a da poništi učešće Ujedinjene Srpske na izborima nazvao je ”prvim snažnim skandalom” ove institucije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad