Akcija MUP-a RS u Banjaluci, uhapšene tri osobe

Vijesti 08. okt 202014:10 > 14:12
N1

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci provode operativnu akciju kodnog naziva "Biser" koja je usmjerena na razbijanje mreže uličnih preprodavaca opojnih droga na području Banjaluke.

“U toku su pretresi na više lokacija u Banjaluci, prilikom kojih je pronađena određena količina opojne droge kokain, spid i marihuane, kao i digitlne vage, vatreno oružje i novac”, saopšteno je iz MUP-a RS.

Navodi se da su slobode su lišena tri lica – A.S., I.K. i M.J. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama”, “Proizvodnja i promet škodljivih proizvoda” i “Neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem”.

“Prilikom realizacije operativne akcije, policijski službenici su otkrili i nelegalni starački dom na području Banjaluke, u kojem je pronađeno 16 lica starije životne dobi. U dogovoru sa postupajući tužiocem i nadležnim službama provode se aktivnosti i za ovo krivično djelo”, stoji u saopštenju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad