Princu Albertu II uručen Ključ Grada Sarajeva: Vratit ću se, to sigurno znam

Vijesti 09. okt 202010:52 > 11:01
Grad Sarajevo

Gradonačelnik Grada Sarajeva uručio je danas princu Albertu II od Monaka Ključ Grada Sarajeva. Ceremonija je održana u Vijećnici.

“Grad Sarajevo nastavlja svoje aktivnosti kada je u pitanju međunarodna saradnja. Aktivno smo radili na tome da pozicioniramo i vratimo mjesto grada Sarajeva tamo gdje ono pripada. Puno energije i vremena smo uložili kako bismo popravili imidž grada na međunarodnom planu i kako bismo nastavili razvijati odnose s našim pobratimskim gradovima. Nažalost, nije bilo dovoljno energije kada je u pitanju Ministarstvo vanjskih poslova, pa je Sarajevo preuzelo tu ulogu. Dolaskom ministrice Turković imamo snažnu podršku”, kazao je Skaka.

Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo
Grad Sarajevo

Istakao je kako mu je čast dodijeliti ovo priznanje princu Albertu II od Monaka dodavši kako vjeruje da će se “dobri između dvije države i dva grada nastaviti i u vremenu koje je pred nama”.

Princ Albert II od Minaka kazao je kako mu je čast biti u Sarajevu i sarajevskoj Vijećnici čiju historiju dobro poznaje.

“Ova zgrada je simbol feniksa Sarajeva jer se digla iz pepela i uz veliku pomoć evropskih zemalja je obnovljena. Čast mi je primiti Ključ Grada Sarajeva u ovom simboličkom mjestu, počastvovan sam ovim gestom. Volio bih da mogu provesti više dana ovdje, ali znam da ću se vratiti u Sarajevo i nadam se da ćemo tada slaviti vaša dostignuća”, rekao je princ.

Sinoć je, skupa s gradonačelnikom Skakom i predsjednikom Olimpijskog komiteta BiH Izetom Rađo, simboličnim presijecanjem vrpce otvorio obnovljeni Olimpijski muzej u Sarajevu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad