Konaković za N1: Nema brze smjene Vlade!

Vijesti 09. okt 202016:13 > 16:16
N1

Naša stranka objavila je danas potpise 18 zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo zatraživši smjenu Vlade ovog kantona.

VEZANE VIJESTI

Kako je iz ove stranke pojašnjeno, 18 zastupnika i zastupnica pripadaju različitim ideološkim usmjerenjima, ali…

‘Međutim, situacija u kojoj se nalazimo nadilazi okvire uobičajene političke borbe i u njoj moramo biti ujedinjeni”, poručili su.

Među potpisnicima se nisu našli zastupnici Saveza za bolju budućnost premda je o tome posljednjih sedmica bilo mnogo govora.

Kako je za N1 ispričao prvi čovjek Naroda i pravde Elmedin Konaković, Vlada sada ima rok od trideset dana da odgovori na okolnosti smjene. Šta to u praksi znači?

Tvrdimo isto – i kad nas smjenju i kad nas ne smjenju. Nema brze smjene Vlade”, rekao je Konaković u telefonskom razgovoru za N1.

Kako je dodao, kada Vlada odgovori, tada će biti poznati sljedeći koraci.

‘Vlada Kantona Sarajevo sad ima trideset dana rok da odgovori na okolnosti smjene. Za razliku od SDA, mi smo napisali obrazloženje zahtjeva. Kad Vlada odgovori, mi sjedamo i definišemo termin. Ne pravimo pritisak da to bude za dan, dva i tri- sad je do predsjedavajućeg Skupštine koji to mora proslijediti Vladi”, ispričao je Konaković.

Podsjećamo, osim zastupnika iz stranaka četvorke (Naša stranka, Narod i pravda, Socijaldemokratska partija i Nezavisna bosanskohercegovačka lista), zahtjev za smjenu Vlade potpisao je Aljoša Čampara iz Stranke demokratske akcije. On je, podsjećamo, nedavno podnio ostavke na funkcije u ovoj stranci.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad