Čampara za N1: Vidio bih s Asimom ''da mi završi'' povratak u SDA

Vijesti 09. okt 202019:19 > 19:28
N1

Aljoša Čampara, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo u programu, rekao je večeras za N1 da se odavno ne pronalazi u Stranci demokratske akcije čiji je (bio) dugogodišnji član, a iz čijeg je članstva večeras isključen.

”Čuo sam da sam isključen. U SDA ima kvalitetnih pojedinaca, doduše – sve manje. I siguran sam da će i oni vremenom napuštati tu stranku. Sve je evidentnije da se unutar nje same, teško šta može mijenjati nabolje”, rekao je Čampara za N1.

‘Žao mi je što SDA ne želi da pomogne sama sebi i što je izgubila dodir s običnim građaninom, a u stranci koja je sama sebi svrha i koja nije tu za narod, ja sebe već odavno ne pronalazim. U SDA se uvijek nešto ”da završiti”. Da imam interesa za tim, vidio bih sa Asimom da mi završi da me vrate, ali nemam”, poručio je Čampara za N1.

Podsjećamo, Jasmin Terović, predsjednik Općinskog odbora SDA Centar Sarajevo, ranije je kazao da je večeras donesena odluka da se Čampara briše iz evidencije članova SDA.

Čamparin potpis našao se na zahtjevu za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, zajedno sa potpisima zastupnika iz stranaka četvorke.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad