Latić Hulusić za N1: Kvalitet života ne mjeri se količinom zakrpljene ceste

Vijesti 11. okt 202018:27 > 18:31
N1

Uvjerenje, posebno uvriježeno kod mladih ljudi u Bosni i Hercegovini da se izborima ništa ne može postići, potrebno je korigirati – poruka je poslata u emisiji “I tvoj glas znači” emitiranoj na N1 televiziji.

Gošća u emisiji bila je Nejra Latić Hulusić, redateljica, koja je rekla da je letargija među mladima u BiH rezultat dobro osmišljene strategije i propagande.

“To uvjerenje da su promjene nemoguće prisutno je zato što nas ubjeđuju da je to tako – od smišljenog zatupljivanja i stava koji se nameće posebno mladim ljudima. Sve ono što je letargija kod mladih ljudi, to je namjerno napravljeno – iza toga stoji mašinerija, dobro osmišljena propaganda i nije to neki izuzet primjer u historiji”, kazala je redateljica Latić Hulusić za N1.

Lokalni izbori koji su pred nama 15. novembra 2020. godine tiču se našeg svakodnevnog života, puno više u odnosu na izbore, primjerice, za Predsjedništvo BiH, stava je Latić Hulusić.

“Kvalitet života ne mjeri se količinom zakrpljene ceste u BiH. Krpljenje cesta pred svake izbore smatra se redovnim održavanjem koje mi dobro platimo. To nije obaveza ili dernek pred izbore, to nisu projekti, to je redovno održavanje cesta koje mi plaćamo. Mi svako četiri godine dolazimo do toga, recimo, da napravimo kantu za smeće. Hajde da pravimo zeleni grad, hajde da idemo konačno dalje. A ne da tražimo nešto što su osnovni životni uvjeti”, rekla je u emisiji Nejra Latić Hulusić dodavši da bosanskohercegovački građani moraju tražiti više – a ne moliti. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad