Vozači oprez! Snijeg na pojedinim putevima u BiH

Vijesti 13. okt 202008:11 > 08:17
N1

Na dionicama u višim planinskim predjelima ovoga jutra mogući su nailasci na zasniježen kolovoz. Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a pažnju skrećemo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima, poručuju iz BiHAMK-a.

U Bosni i Hercegovini veći dio dana bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima prestanak padavina u Hercegovini. U Bosni će padati kiša uglavnom prije podne.

Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima još malo kiše može pasti na sjeveru Bosne. Na planinama će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Krajem dana novo naoblačenje sa juga u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne vjetar zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.

U Sarajevu veći dio dana oblačno. Prije podne povremeno može padati slaba kiša. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

U srijedu će preovladavati pretežno oblačno vrijeme u većem dijelu zemlje. Sunčanije na sjeveru zemlje. U drugoj polovini dana lokalni pljuskovi se očekuje na području Hercegovine i jugozapada Bosne, a u ostalim područjima prolazno slaba kiša tokom noći na četvrtak. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

Za četvrtak se u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad