IMBiH pokreće stranicu direktorija preduzeća i organizacija

Vijesti 14. okt 202006:52 > 06:56
Screenshot

Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je u oktobru 2020. godine utemeljio direktorij kompanija i organizacija čije je poslovanje u skladu sa misijom IMBiH, a to su promoviranje ekonomskog progresa Bosne i Hercegovine (BiH) i jačanje inkluzivne platforme kroz tri sektora: inovacije i poduzetništvo, kulturne i humanitarne aktivnosti te profesionalno umrežavanje.

Kako navode, svrha ovog direktorija je promocija uspješnih priča o osnivanju poslovnih preduzeća i organizacija povezanih s dijasporom.

“Direktorij također prepoznaje dostignuća kompanija i pojedinaca čiji uspjesi nisu direktno povezani sa dijasporom, ali koji imaju jake veze sa BiH ili lokalnim bosanskohercegovačkim zajednicama. Sva preduzeća i organizacije u direktoriju navedena su po abecednom redu u tri osnovna principa IMBiH-a. Radi lakše dostupnosti korisnicima, svi logotipi preduzeća i organizacija sadrže ugrađen URL link”, navode iz IMBiH.

IMBiH nastoji kontinuirano proširiti direktorij kako bi time podsticao mogućnosti za poduzetničku razmjenu, suradnju i inovacije koje podržavaju napredak BiH, poručuju.

Pozvali su sva preduzeća i organizacije koje su zainteresirane da budu dio rastućeg direktorija i zajednice IMBiH-a da ih kontaktiraju.