Danas sjednice oba doma

Vijesti 15. okt 202008:29 > 08:31
N1

U Sarajevu će danas biti održane sjednice i Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH /FBiH/.

U predloženom dnevnom redu Predstavničkog doma je više zakona i izvještaja o finansijskom poslovanju federalnih institucija, zavoda ili fondova, kao i drugih odluka.

Po skraćenom postupku najavljeno je razmatranje prijedloga izmjena, odnosno dopuna Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u FBiH, Zakona o vanparničnom postupku i Zakona o sudovima FBiH.

Sjednica Predstavničkog doma zakazana je za 10.00 časova u hotelu “Hils”, uz pridržavanje preporuka Zavoda za javno zdrastvo FBiH.

Dom naroda Parlamenta FBiH će u 13.00 časova nastaviti sedmu sjednicu koja je započela početkom oktobra.

Delegati bi trebali da se izjasne o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku FBiH, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Na dnevnom redu sjednice su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o faktoringu, Prijedlog zakona o sudskoj policiji u FBiH, te Prijedlog zakona o zaštiti na radu i Prijedlog zakona o hemikalijama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad