Apel građanima iz MUP-a KS

Vijesti 15. okt 202012:43 > 12:47
Anadolija

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo na sjednici održanoj 12. oktobra 2020. godine donio je Naredbu kojom je, između ostalog, naređeno “obavezno propisno nošenje zaštitnih maski preko usta i nosa za zaštitu respiratornog sistema, u zatvorenom i otvorenom prostoru, osim sportista na utakmicama, treninzima i sportskim aktivnostima, vozača na biciklu, električnom romobilu i motociklu, kao i druga izuzeća shodno preporukama Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo”.

Za provođenje ove naredbe zadužena je Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo. 

Navedena naredba se primjenjuje u periodu od 15.10.2020. do 31.12.2020. godine, uz mogućnost izmjena i dopuna iste, shodno ukazanoj potrebi, zavisno od razvoja epidemiološke situacije za čije praćenje, na području Kantona Sarajevo, je zadužen Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo. 

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će postupati u skladu sa donesenom naredbom i važećim odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira Kantona Sarajevo, a kojim je, između ostalog, novčana kazna od 500 do 1500 KM propisana i za slučaj činjenja prekršaja od strane onog “ko ne postupi po naredbi nadležnog organa kojim se propisuju mjere za zaštitu stanovništva od zaraznih bolesti”, navode iz MUP-a KS.

Ovom prilikom apelujemo na građane i posjetioce Kantona Sarajevo da se strogo pridržavaju naredbi nadležnih organa donesenih u cilju zaštite stanovništva, posebno u pogledu obaveze nošenja zaštitnih maski u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad