Nikšić za N1: Šta ako SBB uđe u formiranje nove Vlade u Kantonu Sarajevu

Vijesti 15. okt 202017:51 > 18:33
N1

Damir Nikšić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, rekao je danas za N1 da ukoliko Savez za bolju budućnost uđe u priču oko formiranja nove Vlade, on istog momenta izlazi iz te priče.

Ako SBB uđe…

‘Ja istog momenta izlazim”, poručio je Nikšić.

Potom je dodao kako je svaka ruka u Skupštini ”18. ruka”. Istakao je da su zastupnici u Skupštini u načinu razmišljanja prema kojem bi htjeli da imaju veći uticaj pri biranju članova Vlade.

‘Nermin Nikšić je pregovarao s Farudinom Radončićem dok ja nisam povukao ručnu. Vidim da su i zastupnici u Kantonu u tom načinu razmišljanja, da bi htjeli imati veći uticaj oko toga ko će biti neki ministar, da to ne delegiraju predsjednici stranaka. Šefovi stranaka svašta u kampanjama urade, svašta se obeća raznim ljudima i tu ljudi plate predizborne kampanje. Neko plati kampanju da bi poslije bio direktor”, istakao je on.

”Ono što se nazire je skica jednog drugačije djelovanja o kojem sam ja često pisao u toku onih previranja. To je ta razlika između presjedničkog i predstavničke demokratije koju neko brka”, istakao je gost Dana uživo.

Govoreći o novim mjerama zaštite od korona virusa te obaveznom nošenju maski u Kantonu Sarajevu, Nikšić je rekao da to najbolje i najefikasnije rješenje do dolaska vakcine.

Bilo je baš alaramantno jučer što se tiče broja oboljelih i zaraženih. Skočilo je i u Sloveniji, u Americi, nije samo kod nas. Ja sam ”za”, da preživimo dok ne dođe vakcina. Ovo je najjeftinije, najbolje i najefikasnije rješenje”, poručio je on.

Uskoro video kompletnog razgovora.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad