Stranke u BiH predstavile slogane

Vijesti 16. okt 202012:03 > 12:08
N1

Predizborna kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini zvanično je počela danas i trajat će 30 dana. Većina stranaka danas je predstavila i svoje slogane za izbore.

SDS-ov slogan za izbore je “Srpska po mjeri svih nas”. PDP će na lokalne uizbore izaći sa sloganom “Više nas je” dok je vladajuća partija SNSD predstavila sloga “Okupljanje za Srpsku”. Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića ide pod sloganom “Ozbiljni ljudi” dok je SPS-ov slogan “Budućnost Srpske”. DNS Nenada Nešića “Za ljude i život Srpske”.

Slogan SDP-a BiH je “Dosljedno, s karakterom” dok je Naša stranka odlučila na izbore idaći sa sloganom “Pospremanje”.

SDA je na ove lokalne izbore odlučila izaći sa sloganom “Snažna SDA, sigurna BiH”. U Savezu za bolju budućnost odlučili su se na slogan “Za bolju (ime općine)”.

Predizborni slogan Nezavisnog bloka je “Korektno.”.

Slogan Platforme za progres za lokalne izbore 2020. godine je “Do nas je!”.

Na lokalnim izborima predstavit će se 534 politička subjekta, ukupno 30.809 kandidata, odnosno 129 političkih stranaka, 262 nezavisna kandidata, 72 koalicije, devet listi nezavisnih kandidata i 71 nezavisni kandidat pripadnik nacionalnih manjina.

Glasa se za 64 općinska vijeća u Federaciji BiH, 56 skupština opština u Republici Srpskoj, 120 načelnika, 22 gradonačelnika, članove skupštine Brčko distrikta, po prvi put direktno za gradonačelnika Istočnog Sarajeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad