Sabina Ćudić, Branislav Zeljković, Goran Dakić i Berin Tuzlić u Danu uživo

Vijesti 16. okt 202012:48 > 12:51
N1

„Dan uživo“ i ovog petka nudi najaktuelnije teme i sagovornike u 150 minuta druženja na kanalu N1.

Predizborna kampanja za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini zvanično je počela i potrajaće narednih 30 dana. Potencijalnim glasačima nude se čak 534 politička subjekta, ukupno 30.809 kandidata, odnosno 129 političkih stranaka. Donosimo prva obraćanja i obećanja izbornih takmaca u BiH.

Bosna i Hercegovina, ali i neke zemlje regiona i danas bilježe crne rekorde kada su u pitanju novozaraženi korona virusom. Uživo pratimo podatke iz javnih zavoda, ali i preporuke nadležnih, s obzirom na novonastalu situaciju.

Početak izborne kampanje u BiH, turbulencije u vladajućoj koaliciji u RS, situaciju sa strankom „Ujedinjena Srpska“, trku za poziciju gradonačelnika Banjaluke – komentarišemo sa novinarom i piscem Goranom Dakićem.

Juče je naprasno završena 15. redovna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta FBiH. Zašto su morali reagovati kantonalni inspektori, jesu li zastupnici bili u prilici da diskutuju o tačkama dnevnog reda, zbog čega nije usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu – objašnjava zastupnica Naše stranke Sabina Ćudić.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 716 laboratorijskih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 242 osobe. Nadležni kažu – zabrinjavajuće brojke. Hoće li to značiti i pooštravanje mjera, šta će one podrazumjevati – za „Dan uživo“ govori Branislav Zeljković, direktor Instituta za javno zdravstvo RS.

Koliko je koronavirus uticao na cestogradnju u BiH i regionu, je li moguće u ovim okolnostima zadržati postojeći broj radnika, kako se izboriti za mjesto na inostranom tržištu – objašnjava Jasmin Bučo, jedan od direktora BH kompanije „Euro-asfalt“.

Berin Tuzlić sa svojim projektom Drumelody ponovo je aktivan. Objavio je novi album, ali i zanimljiv video snimak koji ga prati. O bavljenju muzikom za vrijeme pandemije, izdavaštvu, stripu, nastupu na mostarskom festivalu „Poligon“ – Berin uživo u muzičkim minutama emisije.

Dobar dan tačno u 16h poželjeće vam Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad