Čelik traži od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS pojašnjenje naredbi

Vijesti 16. okt 202013:27 > 13:31
N1

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik zatražio je od Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS pojašnjenje naredbi koje je ovaj štab donio 12. oktobra 2020. godine.

“Usljed silnih nedoumica koje su se pojavile nakon donošenja novih naredbi od strane Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, a čemu svjedoči i veliki broja upita od strane građana, molim Vas da date pojašnjenje vezano za tačku 1. naredbe 62-20/2020 i tačku 1. naredbe 63-20/2020 od 12.10.2020. godine. Najviše upita se odnosi na okupljanje ljudi kako u zatvorenim tako i na otvorenim prostorima, odnosno, da pojasnite, da li tržni centri krše ovu naredbu kao zatvoren prostor, bez obzira na kvadraturu prostora?”, piše u dopisu Mirze Čelika. 

Na koji način gosti u ugostiteljskim objektima mogu konzumirati jelo i piće, a da ne krše gore navedenu naredbu? Ovo su samo neka od pitanja koja nisu do kraja precizirana i objašnjena javnosti, upitao je Čelik te zamolio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS da hitno reaguje te da daju pojašnjenja u vezi navedenog.

 Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad