Ranko Mavrak, Ednan Drljević i Tvrtko Vujić u Novom danu

Vijesti 16. okt 202014:41 > 14:44
N1

U subotu u Novom danu gledajte:

Počela je predizborna kampanja. Plakati, bilbordi, leci s kojih se smješe kandidati za lokalne izbore biće bh. zbilja narednih mjesec dana. No, šta su programi? Koliko su političari ozbiljni u namjeri da unaprijede kvalitet života građana u BIH, izvještavamo i sutra ujutro sa ulica Sarajeva i Banja Luke.

Redaju se obećanja. Jesu li neka od njih usmjerena na one koji jesu, ili bi barem trebali biti, ravnopravni i vidljivi članovi društva – osobe sa invaliditetom? Šta lokalne zajednice mogu uraditi za njih? O odnosu društva i politike spram osoba sa poteškoćama govore bračni par Hajduković i Erkić iz Sarajeva i Banja Luke.

Najznačajnije poruke i političke susrete na državnom, federalnom, ali i lokalnim nivoima komentariše novinar Agencije HINA – Ranko Mavrak.

Pale se alarmi i kada je u pitanju zdravstvena situacija. Situacija postaje vrlo ozbiljna i očekujemo rast. Svaki dan raste broj zaraženih. Zemlje regiona obaraju loše rekorde. Pretpostavljam da nas sličan scenarij čeka – upozorenja su zdravstvenih radnika u BIH. Jesu li zdravstvene službe spremne na pogoršanje epidemiološke situacije? Za Novi dan govori Dr. Ednan Drljević, infektolog.

Od Černobila do Hawaja – u najkraćem se može opisati dosadašnji životni i profesionalni put Tvrtka Vujića, novinara, istraživača, svjetskog putnika. Ima li corone na Hawajima, turista, kako izgledaju plaže? Idemo ovog jutra po mnogo sunca, šarenila i cvijetnih hawajskih košulja…

Vidimo se u 09 sati. Minela Jašar – Opardija je sa vama.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad