Kratina: Optužbe DF-a od NS zato što HDZ nije dobio Izborni zakon je kompliment

Vijesti 16. okt 202019:05 > 19:10
DF

Šefica Kluba zastupnika Demokratske fronte u Parlamentu Federacije Alma Kratina reagirala je na tvrdnje zastupnice Naše stranke Sabine Ćudić da je DF krivac zato što nije formirana Vlada Federacije BiH, iznesene u programu N1.

“I ptice na grani znaju da Vlada Federacije BiH nije formirana zato što HDZ i Dragan Čović formiranje Vlade Federacije BiH uslovljavaju usvajanjem HDZ-ove diskriminatorske vizije Izbornog zakona BiH, te stoga čitavu Federaciju BiH drže u stanju blokade. Zna to i gospoda iz Naše stranke, ali više nikoga uopće ne čudi stara navika Naše stranke da u odsustnom trenutku staju na stranu HDZ-a”, naveli su. 

VEZANE VIJESTI

Kako navode “ponosni su što nisu dopustili uvođenje etničke diskriminacije”.

“Jedina krivica DF-a je u tome što mi nismo dopustili usvajanje HDZ-ovog anticivilizacijskog prijedloga izmjena Izbornog zakona. Ako nam to iz Naša stranke stavljaju na teret onda smo mi ponosni na to što nismo dopustili uvođenje etničke diskriminacije u izbornom sistemu BiH.

Optužbe zbog toga što nije popušteno pred HDZ-ovim političkim željama shvatamo kao kompliment. Građani Bosne i Hercegovine nisu ni slijepi ni glupi, kao što to u NS misle”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad