Borenovićev komentar na istupanje DNS-a: Jaka odluka

Vijesti 17. okt 202019:33 > 19:35
N1

Jasno je da već duže vrijeme postoje mnogobrojne trzavice između vladajućih stranaka, ali činjenica je da je današnje istupanje iz koalicije od strane DNS-a dosta jaka odluka - rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

On je dodao da će vrijeme pokazati šta će se dalje dešavati i kakve su moguće posljedice te odluke generalno na političku scenu u Republici Srpskoj i BiH:

VEZANE VIJESTI

“Iako više od dvije godine postoje javni sukobi između najdugovječnijih koalicionih partnera, SNSD i DNS, današnja odluka je do sada najkonkretniji potez koji je DNS učinio nakon brojnih poniženja koje im je priredio koalicioni partner. Mislim da je ovo pokazatelj da će se mnogo toga dešavati i mijenjati u narednom periodu”, kaže Borenović, navodi se u saopštenju njegove stranke.

Podsjećamo, Demokratski narodni savez (DNS) izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva ove stranke u Banjaluci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad