Jelena Trivić za N1: Dati vremena DNS-u

Vijesti 18. okt 202013:29 > 13:34
N1

Jelena Trivić, PDP-ov poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i ranije je kritikovala Nenada Nešića, lidera DNS-a.

I danas je stava da je izlazak ove stranke iz vladajuće koalicije – njihova unutrašnja stvar.

On ima svoje razloge zašto je to uradio, ali ga to svakako ne amnestira od odgovornosti za neke druge loše stvarii koje je radio i vrijeme može da pokaže da on može da ih ispravi ako je zaista spreman i u tom slučaju možemo razgovarati, ako je u pitanju samo zaokret zbog nekih ličnih sukoba, mene što se tiče to ništa ne mijenja”, rekla je Jelena Trivić za N1.

VEZANE VIJESTI

Trivić smatra da treba dati na vremenu da se DNS kao neko ko je izašao iz vladajuće koalicije dokaže da li je za drugačije politike i principe i programe od onoga što su do sad radili.

“Ja često u svojim nastupima kažem da ne treba dijeliti narod i s te strane smatram da onima koji su promjenili kurs možda treba dati vremena se dokažu kao iskreni opozicionari u smislu svih onih politika i principa koje radi SNSD. Mi moramo vidjeti jasnu razliku u njihovom političkom izražaju, nije dovoljno samo izaći iz koalicije. Potrebno je promjeniti kurs potpuno i zalagati se za drugačije vrijednosti ako oni to urade mogu da budu prihvaćeni. Ako je to motivisano ličnim sukobima unutar njihovih redova, a nema veze sa promjenom politika i principa, onda to nije dobro“, rekla je Trivić.

Kada je u pitanju lokalni nivo, Trivić smatra da treba sačekati da se vidi kako će se izjasniti lokani odbori jer im je ostavljen rok do 21.10. do 15 časova.

“Tu može biti potpuno šarolika situacija, različito nastupaju različiti odbori DNS-a u različitim lokalnim lokalnim zajednicama, nemaju oni monolitnu politiku, nema monolitnu politiku ni PDP. Jer ovo što radimo mi u Banjaluci u potpunosti je drugačije od onog što rade ljude u Tesliću”, rekla je Trivić.

Demokratski narodni savez (DNS) izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na nivou BiH, odlučeno je jučer na sjednici Predsjedništva ove stranke u Banjaluci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad