Hoće li DNS-ovci slaviti kada se bude odlučivalo o njihovim foteljama?

Vijesti 18. okt 202018:19 > 19:18
N1

Nenad Nešić u klubu, pjeva: “Svaka bi fukara da ubije vuka”. Ovako je predsjednik DNS-a proslavljao prošle noći izlazak iz najdugovječnije koalicije.

Slavlju u jednom prijedorskom ugostiteljskom objektu su prisutvovali članovi predsjedništva stranke i brojni članovi. No, hoće li se slaviti narednih dana kada se bude odlučivalo o njihovim foteljama?

“Zavisno od toga šta je stvarna odluka DNS-a. Jedan je scenario uvijek moguć da te kadrove zamjenite drugim kadrovima iz vladajuće koalicije, a drugi je da oni promjene svoje mišljenje”, pojasnila je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

VEZANE VIJESTI

Hoće li svoje mišljnje mijenjati i sačuvati trenutne pozicije ili će ostati lojalni Predsjedništvu stranke narednih dana će se morati odlučiti ministar za ljudska prava i uzbjeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić, minstar saobraćaja i veza i ministarka za upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srpske Đorđe Popović i Senka Jujić. Takođe fotelja se izmiče i direktorima prijedorske bolnive, Željeznica, Nacionalnog parka Kozara, banje Mlječanica, te brojnim tehničkim direktorima, zamjenicima, savjetnicima.

Vrata SDS-a su im otvorena, poručuje Mirko Šarović, predsjednik ove stranke.

“Moje čestitke u svakom slučaju, količina saradnje u narednom periodu zavisi od partnera, mi smo i ranije imali otvorena vrata za saradnju sa DNS-om.”

Nenada Nešića ranije je oštro kritikovala Jelena Trivić, danas kaže vrijeme će pokazati, konkretnih postupaka, da li je saradnja sa DNS-om moguća.

“Sam čin izlaska iz koalicije su njihove unutrašnje stvari i on ima svoje razloge zašto je to uradio i to ga ne amnestira za druge loše stvari koje je radio, ali koje vrijeme može da ispravi i vrijeme može da pokaže da je on spreman da se ponaša drugačije”, rekla je.

Dok Trivićkin stranački kolega Milko Grmuša na društvenim mrežama postavlja pitanje da li opozicionarima odjenom nije sporno posipanje novčanicama, imenovanje živopisnih kadrova u Savjetu ministara, asfaltiranje puteva svojim glasačima, te, kako odluka nastala nezadovoljstvom raspodjle plijena može biti toliko dobra da amnestira dvije decenije učešća u moralnom, političkom, privrednom i demografskom urušavanju RS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad