Dodik: Od sutra smjena kadrova DNS-a tamo gdje su pravili probleme

Vijesti 18. okt 202020:33 > 20:35
N1

Lider SNSD-a Milorad Dodik poručio je da vladajuća koalicija ostaje jedinstvena, ali smatra da je DNS istupanjem iz te koalicije reagovao ishitreno.

VEZANE VIJESTI

Dodik je poslije sastanka lidera koalicije rekao da smatraju da treba sačekati izjašnjavanje opštinskih i gradskih odbora DNS o tome da li ostaju privrženi dosadašnjoj koaliciji ili ne.

Najavio je da već od sutra kreće smjene kadrova DNS-a, tamo gdje su pravili probleme.

“Mi ćemo poduzeti sve mjere odgovornosti, obaviješten sam da ima mnogo dokaza i da su neki postupci u toku. Mi samo tražimo da organi poduzmu svoje radnje, prema svakome. Ne samo prema njima. Da nije bilo tih informacija – možda do ovoga ne bi ni došlo”, rekao je Dodik.

“Bahatost, monopoli, jedna firma prema kojoj idu nabavke, da se ne plaća dok se ne desi reket. To je stvar nadležnih”, poručio je nakon sastanka vladajuće koalicije.

On je kazao da koalicija ne želi da bude dio takve politike, te da nijedna partija i koalicija neće tako nešto. Dodao je i to kako će izbori reći mnogo toga i zaključio:

“Ne možemo da dozvolimo da takva raskalašena ponašanja budu dio ove koalicije.”

U Banjaluci je počela sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a u proširenom sastavu.

Sjednici prisustvuju lider stranke Milorad Dodik, potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović, Član Izvršnog komiteta Zoran Tegeltija, član Predsjedništva stranke Dragan Lukač, generalni sekretar Luka Petrović, šef Izbornog štaba Srđan Rajčević, član Izbornog štaba Igor Dodik i drugi funkcioneri.

Nakon sjednice biće objavljeno saopštenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad