Predsjednica Kriznog štaba Aida Pilav pozitivna na korona virus

Vijesti 19. okt 202012:41 > 12:45
N1

Predsjednica Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo Aida Pilav pozitivna je na korona virus.

Pilav je rekla kako se zarazila preko brata koji je na COVID-19 pozitivan od 16.10.2020., sa kojim živi u istom domaćinstvu.

“Ja sam kontrolno išla na testiranje, kao jedan od potencijalnih kontakata. Potpuno sam bez simptoma, ali je pozitivnost utvrđena. Uvažavajući da sam asimptomatska, te uz moja stroga poštivanja epidemioloških mjera na preporučenim mjestima – nošenje maske, distance, kraća zadržavanja, neposjećivanje velikih skupova, mala je vjerovatnoća da sam mogla biti prijenosnik u prethodna dva dana, posebno, jer nemam do sada niti jedan razvijen simptom“, kazala je Pilav te dodala:

“S tim u vezi, javila sam se jučer svom porodičnom doktoru i nadležnom epidemiologu, obavila potrebne razgovore sa kolegom infektologom, i vodim se u samoizolaciji. U nadi da će sve proći bez posljedica na moje zdravlje i zdravlje mojih najbližih, obaveza mi je da Vas o istom obavijestim na ovaj način i sugerišem da, obzirom na značajnu lokalnu transmisiju COVID-19 u Kantonu Sarajevu, a po zakonskim odredbama, hitno ovlastite osobu koja će predsjedavati Kriznim štabom Kantonalnoga ministarstva zdravstva, tačnije voditi proces, kako sam ga i ja vodila, a da ne bi dolazilo do zastoja u radu ovog savjetodavnoga tijela”.

Podsjećano, u posljednja 24 sata u Kantonu Sarajevo potvrđene su 103 novozaražene osobe korona virusom.ata.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad