Dragutin Rodić, Mirjana Mavrak, Haris Pašović i Željko Hubač u Novom danu

Vijesti 19. okt 202014:10 > 14:13
N1

U Novom danu sutra gledajte:

Službeno se razišli SNSD i DNS. Iz DNS poručili – nećemo više svoja uvjerenja trgovati za funkcije. Takvoj politici je došao kraj. Za SNSD ova odluka je kažu prihvatljiva. O raspadu najdugovječnije koalicije na Balkanu govori Dragutin Rodić, predsjednik GO DNS u Prijedoru.

I dalje trocifren broj novozaraženih od korona virusa, ne samo u BiH, nego u regiji. Neke evropske zemlje uvele nove, rigoroznije mjere zaštite. Šta nosi danas, šta sutra, iz trenutka u trenutak izvještavaju naši reporteri.

Sačuvati mentalno zdravlje i biti sabran tokom pandemije korona virusa važno je skoro jednako kao i pridržavati se uputa i savjeta nadležnih zdravstvenih institucija. Ne možemo se ponašati kao da se ništa ne događa, ali šta možemo…govorimo sa prof. Mirjanom Mavrak sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Eksteremisti upali na beogradsku izložbu o Tuzlanskoj kapiji. Uništena izložba o stripu u Zemunu. U Banja Luci povučena izložba Milene Ivić “Šta da radimo sa svom ovom slobodom”. Česti napadi na glumce, režisere, pisce, likovne umjetnike, producente, organizatore i direktore umjetničkih institucija povod su da jutros govorimo sa dramaturginjom i direktoricom Šabačkog pozorišta Milenom Bogavac i Harisom Pašovićem, režiserom.

Policajac bosanskohercegovačkog porijekla Almedin Ajanović u Americi spasio dvije osobe iz gorućeg voza. U trenutku kada je to uradio nije bio na dužnosti. Sa policajcem bh korijena o kojem bruji cijela Amerika govorimo jutros u Novom danu!

Minela Jašar – Opardija je sa vama od 08h.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad