Odnos SNSD – DNS: Da li je šećer pao u vodu?

Vijesti 19. okt 202019:19 > 19:23
N1

Iako su za danas bile najavljene prve smjene DNS-ovih kadrova, iznenadni preokret. “Ništa suštinsko se ne dešava u odnosima SNSD-DNS, po srijedi su različita mišljenja” u vezi sa vođenjem putarskih preduzeća, stav je predsjednika SNSD. Milorad Dodik tako danas spušta loptu, pa najavljuje da se neće baviti sječama, već pokušati ponovo da uspostaivi dobre odnose. No, je li šećer već pao u vodu?

Najbliži saradnici, visoki funkcioneri, koalicioni partneri. Svi osim DNS-a, ali i lidera SP Petra Đokića, pojavili su se na sastanku koalicije koja.

No je li baš tako , bez najdugovječnijeg člana DNS—a? Čijeg lidera Neneda Nešića Milorad Dodik optužuje za reket, iznudu, korupciju i kriminal, najavljujući istrage.

“Došle su informacije da postoji bahatost, monopoli, da postoji samo jedna firma preko koje idu sve nabavke putarskim preduzećima, da se ne plaća dok se ne da reket. Ja sam obaviješten od nekih bezbijednosnih agecija da imaju mnogo dokaza i da su neki postupci u toku”, kazao je za Dodik.

O malverzacijama je čuo, uvjerava Dodik javnost, tek prije deset dana. Nešić pita kako je to naprasno izlaskom iz vlasti postao loš momak?

“Pokušaji da se DNS još jednom podijeli neće proći kao što nisu prošli ni pokušaji da se uplaši”, kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a.

Postavlja se pitanje da li Dodik govor istinu kada kaže da je skoro saznao za malverzacije Nešića, kada se zna da je prije dvije godine policijska uprave Istočno Sarajevo dostavila Okružnom tužilaštvu izvještaj protiv Nešića, pod sumnjom za prinudu( da je kao odgovorno lice u javnom preduzeću, ozbiljnom prijetnjom i vrijeđanjem prinudio direktora preduzeća iz Istočne Ilidže da izvrši određene građevinske radove u vrijednosti od oko 155.000 KM.)

“Ovo što se Dodik danas posipa pepelom nije ništa drugo no pokušaj da i dalje manipuliše javnošću. On itekako zna kako cvjeta kriminal i korupcija u redovima vlasti, on je čovjek koji to sve podržava”, kaže Željko Rajić, urednik “Istinito”.

Opširnije u prilogu Snežane Mitrović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad