Sead Turčalo, Željko Bakalar, Goran Čerkez i Helem Nejse u Danu uživo

Vijesti 20. okt 202009:22 > 09:25
N1

Pogoršava se epidemiološka slika širom svijeta, brojne zemlje uvode restriktivnije mjere. Pratimo i danas situaciju u zemlji, regiji i svijetu.

U našem studiju o koronavirusu, situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine, eventualnom pooštravanju mjera govori Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva FBiH.

Idemo i u Prag, prijestolnicu jedne od trenutno najpogođenijih zemalja koronavirusom. Za Dan uživo govori bh. ratni hirurg Edo Jaganjac, danas uposlenik jedne od najprestižnijih praških bolnica.

O toku predizborne kampanje, zloupotrebama, poštivanju epidemioloških preporuka, odnosu sa Tužilaštvom BiH, posljednjim odlukama Suda, pritiscima na CIK za našu emisiju govori predsjednik ove institucije Željko Bakalar.

U komentaru aktuelnosti, pozdravit ćemo dekana Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Seada Turčala. Naše teme su izbori, aktuelni odnosi u regionu, migrantska kriza.

Sa nama danas i momci iz benda Helem Nejse koji ovih dana, u jeku predizborne kampanje, progovaraju o zaštiti okoliša i nemarnom odnosu čovjeka prema prirodi.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad