SNSD-ova Spomenka Šehovac ponovo na čelu Poreske uprave Istočno Sarajevo

Vijesti 20. okt 202014:31 > 14:57
Vlada RS

Nakon što je smijenila Marku Kubatliju, Vlada Republike Srpske imenovala je Spomenku Šehovac za v.d. pomoćnika direktora za Područni centar Istočno Sarajevo Poreske Uprave RS. Riječ o staroj-novoj direktorici, a imenovana je na period od 90 dana.

Šehovac je članica SNSD-a i već je obnašala ovu dužnost. Smijenjena je upravo da bi na njeno mjesto došao Marko Kubatlija.

Zanimljivo je i to je da 2014. goidine tadašnja direktorica Poreske uprave RS Zora Vidović, također kadar SNSD-a, podnijela inicijativu da se Šehovac razriješi dužnosti zbog, kako je navela “nepoduzimanja propisanih radnji i mjera za naplatu doprinosa kod poreskog obveznika Skupštine opštine Sokolac”. Neizmirene, a dospjele obaveze po osnovu doprinosa na lična primanja Skupštine opštine Sokolac u periodu od novembra 2013. do avgusta 2014. godine iznosile su 566.000 KM.

Šehovac je ovu dužnost obnašala od jula 2011. godine. Podsjetimo, Kubatlija je imenovan u julu ove godine, a razriješen je nakon što DNS izašao iz koalicije sa SNSD-om.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad