Zlatko Miletić, Nermin Alešević, Anis Ajdinović i Dajana Čolić u Danu uživo

Vijesti 21. okt 202010:22 > 10:24
N1

"Dan uživo" i danas prati aktualne teme, izvještavamo o najvažnijim vijestima i događajima dana kako iz Bosne i Hercegovine, tako i regije i svijeta, a od 16 sati danas gledajte:

– Kako gleda na aktualnu političku situaciju, tko vodi speciojalni rat protiv BiH, tko je kriv što Vijeće ministara ne radi, kako gleda na prijedlog novih ustavnih promjena koje predlaže SDP, pitamo Zlatka Miletića, izaslanika u Domu naroda Parlamenta BiH.

– On je pokrenuo aferu “Potkivanje”, a nakon godinu i pol dana mnogi će reći, ništa se nije dogodilo ni suštinski promijenilo. Saslušanja, podizanje optužnica, međusobne optužbe, nisu dovele nigdje. Je li se pokajao što je uopće ušao u tu priču, što očekuje od pravosudnih institucija, odgovara Nermin Alešević. Danas je naš gost.

– Rekordne brojke umrlih i novozaraženih, te njihov alarmantni rast dovode u pitanje zdravstveni sistem u najvećoj zdravstvenoj bh. ustanovi – KCUS-u. Poslušajte što o svemu kaže generalna direktorica Sebija Izetbegović. Odgovara i na pitanje šalju li pacijente iz KCUS-a u Tuzlu?

– Epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona nije nimalo bezazlena; virus i dalje cirkulira, a povećanom broju slučajeva doprinosi nepridržavanje propisanih mjera Kriznog stožera Ministarstva zdravstva. S nama danas ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, koja će govoriti o ovoj i drugim temama

– Inspekcija prekinula korona party i zatvorila klub u kojem je bilo 500 ljudi, samo je jedna od situacija koja se dogodila u jeku pandemije koronavirusa posljednjih dana, a inspekcijski organi u sljedećem razdoblju će pojačano raditi – bar se tako najavljuje. Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove gost je „Dana uživo“.

– S nama danas Nikolina Vujić – akademski obrazovana glazbenica, pjevačica, performer u mjuziklima, profesorica i muzikoterapeut iz Sarajeva. Nedavno je predstavila svoj pvi singl “Tišina” , koju potpisuje zajedno sa Edvinom Hadžićem. Danas ih slušamo i gledamo u “Danu uživo”.

Zvonko Komšić s Vama je do 18 sati i 30 minuta.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad