Srđan Blagovčanin, Mirsad Hadžikadić i Martina Mlinarević u Danu uživo

Vijesti 22. okt 202009:41 > 09:43
N1

I u današnjem Danu uživo donosimo aktuelne sadržaje, posljednje informacije iz zemlje, regije i svijeta.

U jeku izborne kampanje o legitimnosti kompromitovanog izbornog procesa, manipulacijama, odgovornosti CIK-a i pravosudnih institucija razgovaramo sa ekspertom iz oblasti vladavine prava, predsjednikom Upravnog odbora Transparency International BiH Srđanom Blagovčaninom.

Brojke novozaraženih koronavirusom rastu u cijelom svijetu, pa tako i naša zemlja obara crne rekorde. Kako se bori HNK danas pitamo Peru Pavlovića glasnogovornika kriznog štaba.

Nakon kratkotrajnog predaha, Češka je jučer ponovo imala najcrnju statistiku u Evropi kad je u pitanju zaraza koronavirusom po glavi stanovnika. O situaciji u ovoj zemlji danas razgovaramo sa našom ambasadoricom u Pragu Martinom Mlinarević.

“Do nas je” tako glasi slogan Platforme za progres Mirsada Hadžikadića uoči Lokalnih izbora. Do koga je zaista, kakva su im očekivanja od izbora, te kako komentariše aktuelnu političku situaciju pitamo ga u Danu uživo.

Od samog početka pandemije Švedska se u odnosu na većinu evropskih zemalja drugačije odnosi prema virusu i propagira drugačije mjere i stav stanovništva. Zašto je to tako i kako to u praksi izgleda pitamo bh. doktoricu socijalne psihologije danas uposlenu na Univerzitetu Štokholm. Sa nama je prof.dr. Sabina Čehajić Clancy koja je trenutno na kratkom odmoru u svojoj domovini.

Naše reporterke i reporteri i danas izvještavaju iz zemlje, regije i svijeta, a donosimo i najzanimljivije sportske vijesti.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad