Edo Čelebić i Maja Terzić u Novom danu

Vijesti 22. okt 202015:15 > 15:18
N1

Korona nastavlja da bukti u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH - danas nove rekordne brojke. Pratimo situaciju, o svemu izvještavaju naši reporteri iz Beograda, Zagreba i Sarajeva.

Šta se dešava s djecom u školama? Kako se tretiraju učenici sa posebnim potrebama? Kakve su mogućnosti sistema, škola i roditelja? Kakav je kvalitet obrazovanja djece u danima pandemije? Edo Čelebić je ovoga jutra sa nama, predsjednik Vijeća roditelja JU Zavod “Mjedenica” Sarajevo.

Iako 70 miliona ljudi na svijetu muca, edukacija i svijest o ovom jezičkom poremećaju je mala, pa se osobe sa ovom govornom barijerom susreću sa nizom predrasuda i nerazumijevanja. Maja Terzić, logoped je s nama, razgovaramo o ovom problemu.

Manje od dvije sedmice je do izbora u SAD. Aktuelni predsjednik Donald Trump uoči debate obilazio je države u kojima bi morao da pobijedi da bi osvojio još jedan četvorogodišnji mandat, dok se njegov protivknadidat Joe Biden pripremao za debatu. Reakcije i najzanimljivije dijelove komentarišemo u “Novom danu”.

I ovoga petka rezimiramo sedmicu s kolegama iz redakcije DW, Mehmed Smajić je sa nama u drugom satu druženja.

Najbolji učesnici spotskih igara mladih, iz regiona, okupili su se u Sarajev, gdje su učestvovali na Velikom međunarodnom finalu Sportskih igara mladih. Mi smo uživo na zatvaranju ovog sportskog događaja a i prenosimo događaj u cjelosti. 

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad