Dačić predsjednik Skupštine Srbije, Zukorlić jedan od potpredsjednika

Regija 22. okt 202018:27 > 18:31
Tanjug/ Rade Prelić

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije koja je počela 3. avgusta, nastavljena je danas izborom lidera SPS Ivice Dačića za predsjednika Skupštine.

Za Dačića je glasalo 225 poslanika, jedan je bio protiv, a uzdržanih nije bilo. Poslanici su se o ovom prijedlogu izjašnjavali javno, prozivkom.

Izabrano je, javnim glasanjem, i šest potpredsjednika Skupštine kao i generalni sekretar, koji je od danas Veljko Odalović.

Potpredsjednici su: Vladimir Orlić, Stefan Krkobabić, Radovan Tvrdišić, Marija Jevđić, Muamer Zukorlić i Elvira Kovač.

VEZANE VIJESTI

Izabrani su i članovi skupštinskih odbora. Sjednica parlamenta najverovatnije će biti u subotu, rekao je Dačić i zaključio ovu današnju.

Poslanici bi poslije konstitutivne sjednice trebalo da donesu izmjene zakona o Vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sjednici mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić poslanicima iznijeti svoj ekspoze i prijedlog sastava svog kabineta.

Rok za izbor nove Vlade Srbije po zakonu ističe 90 dana poslije potvrđivanja mandata narodnih poslanika, što je u ovom slučaju 1. novembar 2020. godine.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad