Jasenko Karamehić, Muamer Zukorlić i Radislav Jovičić u Danu uživo

Vijesti 23. okt 202013:40 > 13:43
N1

„Dan uživo“ i ovog petka posvećen najvažnijim događajima i temama, kako u BiH, tako i svijetu. U fokusu su politički događaji, ali i epidemiološka situacija, koja postaje sve teža.

Prvi put od početka pandemije, u Bosni i Hercegovini je registrovan četverocifren broj zaraženih nоvim virusom kоrоnа. Jesmo li prešli crvenu liniju, šta učiniti, kako se ponašati, na koji način ojačati imunitet – za „Dan uživo“ objašnjava imunolog Jasenko Karamehić.

O imenovanju na mjesto potpredsjednika Skupštine Srbije, očekivanjima od nove Vlade te zemlje, podjeli ministarstava, demokratiji, ljudskim pravima, položaju Bošnjaka, situaciji u regionu – razgovaramo sa predsjednikom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem.

Nastavlja se trakavica oko razilaska najdugovječnije koalicije u BiH: SNSD-DNS. Šta je razlog nesuglasica, kuda će dalje stranka koju predvodi Nenad Nešić, mogu li se očekivati nove podjele unutar same stranke, koliko će ova situacija uticati na izborne rezultate – otkriva potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić.

Noćas kasno, po našem vremenu održana je posljednja debata predsjedničkih kandidata uoči američkih izbora. Upravljanje krizom izazvanom koronavirusom, korupcija, rasna pitanja – bile su teme o kojima su Tramp i Biden najžešće raspravljali. Kako debatu ocjenjuje američka javnost – iz Washingtona izvještava Amra Alirejsović iz „Glasa Amerike“.

Od danas učenici starijih razreda osnovne škole i srednjoškolci u KS nastavu pohađaju online. Šta je dovelo do takve odluke, koliko ona otežava funkcionisanje nastavnicima, đacima, a koliko njihovim roditeljima – provjeravamo sa Dijanom Parla iz Vijeća roditelja KS, te ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Anisom Krivićem.

Studenti nisu bankomati – Smanjite školarine! – zavapili su nedavno na protestima u Mostaru. Stoji li politika iza ovog bunta, jesu li zadovoljni odgovorom rektorata, hoće li biti ponovnog izlaska na ulice – provjerićemo sa jednim od vođa studentskog protesta u Mostaru Markom Vračevićem.

I danas su tu sportske i biznis vijesti, servisne informacije live uključenja naših reportera.

Sa vama do 18:30 sati Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad