Potpredsjednik DNS-a za N1: Nismo željni funkcija i stolica

Vijesti 23. okt 202017:35 > 18:03
N1

Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS-a, rekao je danas za N1 da kadrovi ove stranke nisu željni funkcija i stolica, ali da imaju kadrove sposobne povesti Republiku Srpsku naprijed.

VEZANE VIJESTI

On je u razgovoru s Daliborom Mrdićem kazao da posljednja sjednica Predsjedništva DNS-a nije održana zbog brojnih aktivnosti na terenu.

‘Sjednica Predsjedništva nije održana zato što smo u kampanji i non stop smo na terenu, razgovaramo, slušamo potrebe i zahtjeve građana, dobijamo podršku, i nismo bili u mogućnosti da se sastanemo zbog aktivnosti na terenu. DNS je imao svoje Predsjedništvo i Kolegijum i odluka o izlasku iz koalicije je bila jednoglasna”, ispričao je on za N1.

Dodao je lokalni odbori ove stranke imaju autonomiju u donošenju odluka.

‘Interesuje nas bolje za Republiku Srpsku i naše građane, toga se držimo, ne borimo se za fotelje već za provođenje programa i ideja za bolje stanje”, istakao je on i nastavio:

‘Lokalni odbori imaju tu autonomiju da daju svoje pisane prijedloge zbog čega podržavaju nekog kandidata ukoliko nije iz DNS-a. Konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo na sjednici. Vidjeli ste da je predsjednik stranke rekao da lokalni odbori imaju pravo jer oni znaju najbolje na terenu šta se dešava. Oko toga ćete mnogo više znati naredne sedmice”, naglasio je gost Dana uživo.

O čemu su prilikom posljednjeg susreta razgovarali Nenad Nešić i Milorad Dodik?

”Nemam tu informaciju, nisam se vidio s predsjednikom Nešićem i generalnim sekretarom Banjcem. Mislim da je to bio razgovor iza zatvorenih vrata. Kada bude zasjedao Kolegijum i Predsjedništvo, očekujem da će nas obaviejstiti o čemu se razgovarali i o prijedlozima novih koraka”, naglasio je on.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad