Crnadak: Obustavljanje kampanje SNSD-a i Dodika je lažna predstava za javnost

Vijesti 24. okt 202015:21 > 15:24
N1

"Navodno obustavljanje kampanje SNSD-a i Dodika je ništa drugo nego lažna predstava za javnost i glumljenje zabrinutosti za zdravlje građana. Da je tako, Dodik ne bi danas održao dva skupa, ali u svojstvu člana Predsjedništva BiH, na taj način rizikujući i prenošenje virusa korona i koristeći javnu funkciju za predizbornu kampanju svoje stranke", rekao je šef Glavnog izbornog štaba PDP-a gor Crnadak.

Crnadak kaže da, “ako je put koji danas otvara napravljen, on će se koristiti i bez zvaničnog otvaranja i organizacije skupa”.

“Ako je napravljena kovid bolnica u Bijeljini, ona će, nažalost, raditi i bez pompeznih obilazaka i zvaničnih bespotrebnih otvaranja. SNSD ima sve poluge vlasti i može u ovakvoj situaciji, ako struka tako procijeni, ograničiti ili obustaviti sve javne skupove, umjesto što se ponašaju kao da korona bira po funkciji da li će se širiti”, kazao je Crnadak.

Crnadak ističe da je PDP spreman na svako rješenje:

“Mi jesmo zabrinuti zbog katastrofalnog skoka broja zaraženih i u skladu sa tim se i ponašamo. Broj predizbornih aktivnosti smo smanjili, ostale sprovodimo po preporukama nadležnih institucija. Ograničili smo i kretanje, a sastanke i dogovore u nadležnosti Glavnog izbornog štaba obavljamo putem interneta ili telefonski. Pripremili smo se i za ovakvu vrstu kampanje. S druge strane, do sada svako navodno obustavljanje kampanje od strane SNSD-a, bilo u Banjoj Luci ili na republičkom nivou, završilo je javnim skupom istog dana. Pozivamo ih da se istinski prihvate odgovornosti, stave zdravlje građana iznad politike i kampanje, te prestanu sa licemjernim ponašanjem koje gledamo proteklih osam dana”, zaključuje Crnadak.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad