I Demokratski savez suspenduje predizborne skupove

Vijesti 24. okt 202021:26 > 21:30
Facebok

Demokratski savez (DEMOS) Pale do daljeg suspenduje sve predizborne skupove i druga javna okupljanja u okviru predizborne kampanje, jer je epidemiološka situacija u ovoj lokalnoj zajednici u proteklom periodu naglo pogoršana.

“Jedno smo od žarišta epidemije virusa korona u Republici Srpskoj a, prema zvaničnim informacijama, do pojačanog širenja virusa došlo je usljed nepoštivanja mjera i organizacije okupljanja naših sugrađana u velikim grupama”, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora DEMOS-a Pale.

Iz ovog odbora naglašavaju da će obustaviti sve predizborne aktivnosti koje podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi do momenta stabilizacije epidemiološke situacije, jer im je zaštita zdravlja njihovih sugrađana na prvom mjestu.

“Ne želimo da svojim aktivnostima ugrožavama zdravlje naših sugrađana i apelujemo na sve njih da se pridržavaju propisanih mjera zaštite – da nose masku i drže distancu, jer je odgvornost na svima nama”, ističe se u saopštenju.

Iz paljanskog DEMOS-a apeluju i na druge učesnike u izbornoj trci da odgode sva planirana okupljanja jer u ovom momentu ne postoji preči cilj od zaštite zdravlja i života svih stanovnika Pala.

O svojim idejama, planovima i programu, paljanski DEMOS redovno će informisati svoje sugrađane posredstvom zvaničnih naloga na društevnim mrežama.

“Budite odgovorni, zajedno ćemo pobijediti virus i dočekati ponovo neka ljepša vremena”, poručuju iz DEMOS-a Pale.