Mokar i mjestimično klizav kolovoz na putnim pravcima u BiH, smanjena vidljivost

Vijesti 25. okt 202006:48 > 06:50
Shutterstock

Kolovoz većine putnih pravaca u BIH jutros je mokar i mjestimično klizav, a u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo i na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima, poručeno je jutros iz BIHAMK-a.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

VEZANE VIJESTI

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati, navodi se u jutarnjem izvještaju o stanju na putevima u BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad