Dizdarević: Vladajuća koalicija u KS tjera građane što dalje od bolnica

Vijesti 25. okt 202015:39 > 15:53
Screenshot

"Nespremnost u pogledu suzbijanja pandemije koronavirusa otklonila je svaku dilemu oko toga da li aktuelna Vlada Kantona Sarajevo treba biti smijenjena", smatra Neira Dizdarević, zaustpnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo.

Ističe kako se “iz bolnica u koje se ulažu milioni i koje dobiju sve što traže najavljuju kolaps i šire paniku, kao da nisu imali dovoljno vremena da se pripreme za novi val koronavirusa, a novac se troši na opremanje novog, neuslovnog
izolatorija udaljenog od bolnice iako u Kantonu Sarajevo postoji oko 900 slobodnih bolničkih ležajeva”.

VEZANE VIJESTI

“U jeku pandemije, SDA/DF/SBB Vlada za v.d. ministra zdravstva imenuje Kenana Alikadića, koji već vodi Ministarstvo kulture i sporta, za šta se također pokazao nekompetentnim. I to se dešava nakon što je već drugi DF-ov ministar, Draško Jeličić, napustio tu poziciju, nepunih pola godine nakon što je na nju imenovan. Građani Kantona Sarajevo nisu zaslužili da se vladajuća koalicija i njihovi podobni rukovodeći kadrovi na ovakav način odnose prema građanima i da ih u doba pandemije tjeraju što dalje od bolnica i ostavljaju ih da se sami brinu za svoje i zdravlje svojih porodica. Građani Sarajeva zaslužuju bolje. Zato smo još odlučniji u što hitnijem formiranju nove Vlade KS i imenovanju novih ministara, posebno ministra zdravstva kako bismo na vrijeme krenuli u popravljanje onoga što je aktuelna vlada u zadnjih par mjeseci uspjela uništiti”, poručila je Dizdarević.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad