Uskoro 102 medicinara sa biroa će biti zaposleno u Kantonu Sarajevo

Vijesti 26. okt 202011:30 > 11:37
N1

Nakon prijedloga koje je uputio Vladi Kantona Sarajevo, direktor Javne ustanove Dom zdravlja Kantona Sarajevo dr. Muhamed Ahmić, da se kao pomoć zdravstvu Kantona angažuju svi medicinari sa biroa, u toku je realizacija takozvanog projekta COVID-19 Vlade KS, saznaje N1.

Prema mom prijedlogu načinjen je projekat COVID-19, prema kojem će biti angažovano 102 zdravstvena radnika sa biroa. Plate, koje obezbjeđuje Vlada KS, će biti 2.500 KM za VSS obrazovane i 1.500 KM za SSS. Prema projektu, njih 20 ide u socijalne ustanove, po 36 u Opštu bolnicu i Hitnu pomoć, 10 u domove zdravlja”, rekao nam je dr. Muhamed Ahmić, direktor Javne ustanove Dom zdravlja KS.

Dr. Ahmić za N1 kaže da se upravo potpisuju ugovori sa Biroom za nezaposlene KS, gdje je, kako ističe, čak oko 600 nezaposlenih medicinskih radnika.

Broj koji će biti angažovan jeste mali. Nadao sam se da će biti više za domove zdravlja i uopšte više, ali to je broj nezaposlenih medicinskih radnika koji je Vlada KS mogla sada finansirati“, navodi dr. Ahmić koji je i sam u samoizolaciji jer mu je supruga COVID pozitivna.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad