Bakir Nakaš, Dragan Đokanović, Ensar Berber i Slađana Jašarević u Novom danu

Vijesti 26. okt 202014:10 > 14:14
N1

U Novom danu sutra pogledajte.

“Sarajevska vlada izmjenja dva ministra zdravstva i jednog vršioca dužnosti ministra, kao da je košarkaška utakmica, i osta bez “glavnokomandujućeg parade” prepuštena ucjenama trenutnih menadžera bolničkih kapaciteta.”- objavio je bivši direktor Opće bolnice “Abdulah Nakaš”, infektolog, Bakir Nakaš na svom FB profilu dodavši da se nepotrebno stvara panika u vrijeme kada je situacija ozbiljna. Dragan Đokanović, pedijatar, neonatolog sličnog je stava prema upravljanju epidemiološkom situacijom u Republici Srpskoj. Sa ova dva ljekara razgovaramo šta je u zdravstvu u BiH pred kolapsom i ima li mjesta za paniku, te kada se kaže rješenje “izolatorija” da li je problem ljudstva ili infrastrukture. Ko su heroji u bijelom, imamo li timove za liječenje Covid 19 oboljenja i da li su na izmaku snaga, te šta je pogrešno: mjere, njihov tajming ili način na koji se komuniciraju.

U “Novom danu” donosimo inspirativnu priču o uspješnim ljudima čiji je kreativni rad moguć i ”od kuće”. Sve je veći broj kreativaca koji prodaju fotografije na internetu što donosi zaradu od nekoliko hiljada eura mjesečno. Gosti “Novog dana” su kraljevi stock fotografije, najbolji u svijetu u oblasti konceptualne fotografije, braća Ivan i Bojan Zamurović koji prave fotografije u jednoj maloj sobi u Zrenjaninu, doslovno sa štapom i kanapom.

U Umjetničkoj galeriji BiH 26.10.2020. otvara se izložba “Srebrenica” Mersada Berbera koju organizuje Fondacija Mersad Berber. Izložba se održava u povodu 25. godišnjice genocida u Srebrenici pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića. O izložbi sa 40 slika našeg velikog umjetnika govorit ćemo sa njegovim sinom i uglednim galeristom, Ensarom Berberom.

Raskidom koalicije SNSD-a I DNS-a , na površinu izlazi sav prljav veš, problemi, nezakonitosti koje su godinama tolerisane-zbog mira u kući. O odnosima SNSD-a I DNS-a, drugim odnosima unutar vladajuće koalicije, novim mjerama u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u RS-u, ali I predizbornoj kampanji I drugim aktuelnim temama s naslovnica prinatnih medija u BiH u rubrici “PRESS” razgovaramo sa Slađanom Jašarević, novinarkom BN-a.

Reporteri N1 donose najaktuelnije priče iz BiH, iz svijeta Esmir Milavić, a svijeta sporta Haris Mrkonja.

Budite uz “Novi dan” u utorak od 8 do 11 sati.

Sutra je sa vama Sanela Dujković.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad