Šefik Džaferović, Damir Marjanović i Svetlana Cenić u Danu uživo

Vijesti 27. okt 202008:41 > 08:43
N1

I danas od 16 sati pratite “Dan uživo”, u kojem govorimo o aktualnim temama, naši reporteri izvještavaju o događajima dana, a donosimo i aktualne vijesti, svjetske, ekonomske i sportske te servisne informacije. Od 16 sati gledajte:

– Pandemija koronavirusa, naša je središnja tema emisije. Nije u pitanju nedostatak kapaciteta, nego znanja, mudrosti i hrabrosti. Kaže to Damir Marjanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, genetičar i znanstvenik. Poručuje – jedno je sigurno – ne treba širiti paniku! Danas je naš gost u emisiji “Dan uživo”.

– Što možemo i trebamo očekivati od posjeta ministra vanjskih poslova Rusije našoj zemlji, pitamo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića. Poslušajte što očekuje od svog posjeta Austriji, Pakistanu, te kako komentira aktualnu političku situaciju.

– Aktualne teme komentiramo sa ekonomisticom Svetlanom Cenić. Kako gleda na aktualnu ekonomsku situaciju u jeku pandemije, izbornu kampanju, novu Vladu Srbije, Dodikove mjere, posjet Lavrova našoj zemlji, te komentare u BiH na američke izbore, samo su neka od pitanja za našu gošću.

– Amerika se sprema za povijesne izbore; glasovanje je već počelo, a istovremeno raste i broj zaraženih i preminulih od koronavirusa. Kakvo je stanje na terenu, provjerit ćemo uživo, s nama je iz New Yorka glumac Dejan Jelača, koji će govoriti i o premijeri svog filma “In the dark”.

– SFK 2000 Sarajevo i ove godine očekuje nastup u UEFA Ligi prvaka za žene. Naše nogometašice 3.11. dočekuju svog protivnika iz Izraela. O očekivanjima, pripremama, protviniku danas za “Dan uživo” govore Samira Hurem, trenerica i jedna od nogometašica kluba, Azra Numanović.

Vaš domaćin do 18:30h, danas je Zvonko Komšić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad