Empire State Building u žuto i plavoj zbog kampanje "Lights on Afterschool"

Vijesti 28. okt 202008:01 > 08:05
Twitter

Jedna od najpoznatijih građevina svijeta Empire State Building sinoć je bio osvjetljen u bojama zastave Bosne i Hercegovine, napisao je na svom Twitter nalogu nekadašnji predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić. Iako je ova zgrada sinoć bila u bojama bh. zastave, stvarni razlog je činjenica da je osvijetljena u žuto i plavo povodom kampanje podrške programima koji se organiziraju nakon škole a čiji je cilj da djeca budu sigurna dok su njihovi roditelji još na poslu.

Slavna njujorška zgrada je bila osvjetljena povodom početka Bosanskohercegovačkog filmskog festivala u “gradu jabuke”. Ovu informaciju na zvaničnom Twitter profilu objavio je Denis Zvizdić, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine.

“Empire State Building osvijetljen je u bojama naše zastave u čast početka 17. bosanskohercegovačkog filmskog festivala u New Yorku”, napisao je Zvizdić.

Značajnije građevine širom SAD-a, uključujući i Empire State Building su osvijetljeni u žuto i plavo ove sedmice, povodom kampanje podrške programima koji se organiziraju nakon škole a čiji je cilj da djeca budu sigurna dok su njihovi roditelji još na poslu, čime se ujedno inspirišu za dalje učenje i istraživanje.

‘Lights on Afterschool’ kampanja se provodi uzastopno već 21 godinu, a ove godine zbog pandemije će uključiti mnoge virtualne događaje, predstavljajući vještine koje studenti razvijaju kroz ovaj program.

Inače, Empire State Building izgrađen je 1931. godine i ima 102 sprata. Zgrada je dobila ime po nadimku države New York. Američko udruženje građevinara proglasilo je ovaj neboder jednim od sedam modernih svjetskih čuda. Empire State Building u perodu od 1931. do 1972. godine bila je najviša zgrada na svijetu.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

https://twitter.com/DrZvizdic/status/1321223296759857152