Matthew Field, Zehra Dizdarević i Vibor Handžić u Danu uživo

Vijesti 28. okt 202009:42 > 11:04
N1

I danas alarmantni podaci o broju zaraženih koronavirusom u našoj zemlji. U Danu uživo pratimo epidemiološku situaciju i nove preporuke struke i nadležnih. Pratimo instaliranje respiratora nabavljenih posredstvom “Srebrne maline” u KCUS-u.

Šta se dešava kad se susretnu koronavirus i aerozagađenje? Šta Covid-19 radi plućima, kako ih zaštititi? Jesu li građani zaslužili “rat zdravstvenih ustanova” u Sarajevu? Za Dan uživo govori pulmolog, nekadašnja ministrica zdravstva u KS prof. dr. Zehra Dizdarević.

BiH se ponovo suočava sa izbornim malverzacijama, te se stoga opravdano postavlja pitanje imaju li izbori uopće legitimitet? Lideri nekih stranaka otvoreno krive međunarodnu zajednicu za takvo stanje. O odgovornosti, predstojećim izborima, stanju u pravosuđu, aktuelnim odnosima u zemlji i regionu danas razgovaramo sa Matthewom Fieldom, ambasadorom Velike Britanije u našoj zemlji.

Četvorka u Kantonu Sarajevo traži hitnu sjednicu Skupštine o stanju u zdravstvu, predsjedavajući ih, kažu, ignoriše. Oni se pripremaju da zahvaljujući rukama koje su skupili skinu aktuelnu vladu i najavljuju fantastične rezultate na izborima. Danas sa nama zastupnik Naše stranke, zamjenik predsjedavajućeg Skupštine Vibor Handžić.

Grad Sarajevo danas dodjeljuje priznanje “Počasni građanin Sarajeva” jednoj od gradskih legendi – Želimiru Altarcu Čičku, pioniru diskdžokejstva, uredniku, voditelju brojnih emisija, publicisti, promoteru rock scene, organizatoru brojnih kultnih manifestacija. Zasluženo, reći će i sam Čičak, koji je naš današnji gost.

Sa nama danas u komentaru aktuelnosti Amra Vrabac, novinarka Novinske agencije Patria.

Donosimo vijesti iz zemlje, regije, posljednje informacije iz biznisa, ekonomije i sporta.

Dobar dan će vam poželjeti Emela Burdžović Slipičević tačno u 16 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad