Tema Novog dana: Život tokom pandemije

Vijesti 28. okt 202016:26 > 16:28
N1

Posljedice pandemije, život koji ne može da stoji dok oko nas odzvanjaju apeli da aktivnosti svedemo na minimum - teme su Novog dana. Naši reporteri prate epidemiološku situaciju i donose najnovije informacije.

Dok je sve veći strah od toga hoće li danas imati ko da nas liječi, studenti medicinske grupacije postavljaju pitanje: “Ko će vas liječiti sutra? Kakvi zdravstveni radnici ćemo biti mi koji nemamo praktičnu nastavu?” U Novom danu sutra će biti Nemanja Jovičić iz Asocijacije studenata Fakulteta zdravstvenih studija, Amar Kolašinac, predstavnik Studentske asocijacije Farmaceutskog fakulteta i Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu.

Pitanje, ko će da vas hrani – postavljaju poljoprivrednici kojima se ne čini da je korona uticala na podizanje svijesti o značaju domaće poljoprivredne proizvodnje. Kažu da su ogorčeni Javnim pozivom za pomoć federalnog ministarstva poljoprivrede, koji, kako navode, diskredituje “male proizvođače”. Gosti Novog dana su Admir Kahriman iz Udruženja poljoprivrednih proizvođača, Damir Pavković, potpredsjednik Seljačke unije i Sanela Klarić, zastupnica u PD Parlamenta FBiH i potpredsjednica Odbora za poljoprivredu.

Naša tema biće i digitalno bankarstvo. Koliko je značajno tokom pandemije? Amina Durmo Trlin, članica Uprave ProCredit Bank BiH, biće naša gošća.

Korona i kampanja – dvije riječi koje opisuju rad većine novinara danas. O pandemiji virusa koja diktira tempo epidemije promocija i samopromocija u kampanji, kroz pregled dnevnih novina, razgovaramo sa Tanjom Vukomanović, novinarkom Euro Blica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad