Komšić: RS nema nikakve granice niti Graničnu policiju, postoje samo granice BiH

Vijesti 28. okt 202018:49 > 18:51
Anadolija

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić oglasio se povodom, kako je rekao, ''pokušaja člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika da kroz navodne razgovore sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem promoviše nepostojeće granice entiteta RS''.

“Šta god da je pričao sa Vučićem, Dodik mora znati da RS nema nikakve granice. Postoje samo granice Bosne i Hercegovine. Na njima je Granična policija Bosne i Hercegovine, a ne nekakva nepostojeća granična policija entiteta RS”, rekao je Komšić.

Dodik može pricati dan i noć, može nikad ne prestajati da priča ali činjenice će uvijek ostati činjenice. Nikakvim političkim govorom ne može mu uspjeti da u realnost uvede ono što ne postoji, a ne postoje granice entiteta RS. Postoje samo granice BiH i Srbije“, kazao je Komšić.

VEZANE VIJESTI

 Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine na sastanku zvaničnika RS sa predstavnicima zdravstvenog sektora, nadležnih institucija i lokalnih zajednica povodom složene epidemiološke situacije rekao je da se vanredno stanje neće uvoditi, ali će se neke mjere morati pooštriti.

Dodik je zatražio da se poštuju postojeće mjere.

“Trebamo se boriti da se ne zatvore granice. RS treba da utvrdi stav da ne treba zatvoriti granice. Razgovarao sam s Vučićem prije sat vremena, dogovorili smo se da se neće zatvoriti granica. U tom pogledu nema potrebe da se šire spekulacije”, poručio je Dodik.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad