Grahovac: Dodik razbija strah i nečistu savjest, svi će odgovarati

Vijesti 28. okt 202020:50 > 21:01
N1

"Dodik tako razija sopstveni strah i pokušava da opere savjest" kazao je u Pressingu na N1 penzionisani general i analitičar Blagoje Grahovac.

“Stvarna politika Srbije je ono što govori Dačić, Vulin, Selaković.. To su sve oštri političari koji će jednog dana proizvesti mnogo problema Srbiji. Ono što Vučić promoviše javnosti nema mane, ali ono drugo sve je sa manom”; kazao je Grahovac u Pressingu.

Kazao je da ima poruku za građane BiH.

“Ne plašite se rata, rata biti neće. Iako možda neki to priželjkuje, ali neće biti rata. Oni će doći vrlo brzo pod ispitivanje odgovornosti za učinjeno. Građani BiH budite razumni, približite se jedni drugima, ne idita za svojim nacionalnim liderima. Kroz BiH su prošle sve bure i oluje kroz historiju i ona je opstala. I ona će opstati. Ona je kao vezivno tkivo”.

“Nagovještavam poslije korone masovne klasno socijalne revolucije jer sistem koji danas egzistzira je neodrživ”.

Ističe da će u budućnosti BiH biti primjer u mnogim dobrim stvarima.

“Ja se bavim analizom procesa i ko god ima imalo dobre namjere, kao što ja imam. BiH će ostati, nego će u skoro početi da služi dobrim primjerom. Približavanje građana u klasnim revolucijama koje će se desiti će sa naše strane biti.. Siguran sam da će biti narodnog bunta, ovo je neodrživ sistem da jedna manjina živi u izobilju, ostali pate”.

“Upozoravam vlastodršce u trenutku će se pojaviti i to neće biti rušilačko, nego oslobodilački pokret.

Apostrofiram Dodika, Izetbegovića i Čovića. Oni će odgovarati. Odgovarati za svoj narativ koji je borben, a narod iza živi u strahu i oskudici. Morat će odgovarati jer su stvorili takav ambijent i to svome narodu”.

O izjavama Dodika o “razdruživanju BiH”, kazao je:

“Dodik razbija sopstveni strah i brigu i nečistu savjest. Neće biti to što on govori o razdruživanju BiH, ali će se on razdružiti od političke moći”.

“Građani Srbije i BiH su shvatili da su prevareni i neće ratovati. Radije će se iseliti nego prihvatiti da ratuju za nekoga. Za Dodika? Čovića? Izetbegovića? To bi bilo suludo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad