Konakovićev komentar: Sila i strahovlada neće još dugo

Vijesti 29. okt 202009:52 > 10:04
N1

Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković komentarisao je otvoreno pismo Sindikata KCUS-a koje je upućeno bh. javnosti u namjeri da reaguju na, kako navode, zastrašujuće izjave dijela političara i drugih aktera o stanju u KCUS-u i borbi protiv Covid-19.

Konaković je rekao “svaki put kad konkretno ukažemo na probleme na KCUS, iz te ustanove stigne ekspresna reakcija”.

VEZANE VIJESTI

Kako je naveo, dvije stvari gore rade odlično, press služba i zaštitarsko-obavještajna služba”.

“U svakoj od reakcija direktorica Izetbegović naglasi kako ja napadam sve uposlenike KCUS-a, a ona ih onda kao od mene štiti”, stoji, između ostalog, u Konakovićevoj reakciji.

Svaki put kad konkretno ukazemo na probleme na KCUS, iz te ustanove stigne expresna reakcija.
Rekao sam i ponavljam,…

Posted by Elmedin Konakovic on Wednesday, October 28, 2020

Kako je naveo, generalna direktorica KCSU-a Sebija Izetbegović “nije smjela niti jednom doći na sjednicu Skupštine Kantona Sarajevo” otkad je on napustio SDA.

“Nijednom nije došla. Na sjednicu je slala mahom te odane kadrove koji su inače na stranačkim skupovima sa njenim likom na majicama skandirali i u transu aplaudirali uspjesima prve dame u Bošnjaka.Na pitanja zašto se naša djeca ne operišu na KCUS, zašto ortopedske hirurgije za djecu nema, kardiologije za djecu nema, mnogo toga nema i sve je manje onog što ima, obarali su glave redom, Enra, Amra, Edo, Dželo i ostala ‘vojska’ prve dame”, poručio je Konaković.

Tvrdi da je uputnica za ortopedsku operaciju u Tuzlu “koju smo vidjeli prije nekoliko dana, ogolila je još jednom sve izmišljene brojke koje ispaljuju sa KCUS, a često se brojke ni ne poklapaju”.

“Pismo uposlenika sa Podhrastova koje je strašno, otvara novu temu o kojoj će brzo Skupština raspravljati. Kisik kojeg nema ili ima dovoljno, veza sa smrtnim slučajevima i sve druge teme o kojim ona ne bi. Paralelno s tim i afera Respirator dobila je konačan epilog. Prevara koja je otkrivena, a gle čuda, poruke pisane Novaliću od n.n osobe, istog vokabulara kao ove meni nakucane u saopštenju”, tvrdi Konaković.

Kako kaže, “hiljade usluga manje na KCUS, stotine ljekara manje na KCUS, a desetine miliona KM više na KCUS jedina su istina”.

“I zna Profesorica da je tome došao kraj. Zna da će nova Vlada KS usvajati novi plan Zavoda zdravstvenog osiguranja u kojem će novac pratiti potrebe pacijenta, ustanove koje više rade dobiti više novca, i da nikad više političkim pritiscima neće biti udovoljeno njenim ličnim zahtjevima. Gotovo”, napisao je Konaković u svojoj reakciji.

Kako kaže, Vlada KS na čijem je čelu bio značajno je povećala vaša primanja i jačala zdravstvene ustanove.

“Sila i strahovlada neće još dugo. I još jednom, zamislite na čelu KCUS Ismeta Gavrankapetanovića sa novcem koji je dobila Sebija Izetbegović. Kakva bi to bolnica bila”, stoji u reakciji predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad